Cu totii suntem copiii naturii si o completam prin insasi existenta noastra….tot ce e viu,  (oameni, animale, plante, etc.),  fiecare element (pamant, aer, apa, foc, eter) – e unic si are un rol important in evolutia universului, indiferent de infatisarea pe care Dumnezeu ne-a daruit-o.

Interdependenta care se impune in existenta noastra fizica si nu numai,  fie ca suntem sau nu contienti de faptul ca existenta unuia o conditioneaza pe a celuilalt direct sau indirect,  ar trebui sa ne insufle dorinta de a proteja tot ceea ce reprezinta viata in jurul nostru pentru a putea si noi exista prin existenta a tot ce ne inconjoara.

Existenta propriei fiinte determina constientizarea lumii inconjuratoare,  dependenta care ne leaga pe noi oamenii de tot ceea ce detine natura si care se impune mult mai pregnant decat observam la o simpla analiza, are ca scop constientizarea,  sensibilizareasi si mobilizarea noastra, mai tarziu sau mai devreme,  intratat incat sa pretuim si respectam toate ceea ce o reprezinta. Natura poate supravietuii fara noi, insa intrebarea e cum am putea exista noi in absenta ei.

Reclame